Van Persie maakte pikante transfer: 'Ik snap dat de fans boos op me waren'

Van Persie maakte pikante transfer: 'Ik snap dat de fans boos op me waren'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 21:53do 23-05-2019 om 21:53

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 22:07do 23-05-2019 om 22:07

Robin van Persie kan zich voorstellen dat een groot deel van de Arsenal-aanhang niet blij was met zijn transfer naar Manchester United. Dat de 35-jarige superster voor een transfer naar de aartsrivaal koos, werd hem niet in dank afgenomen.

Van Persie was jarenlang de grote man bij Arsenal, maar koos in 2012 ineens voor een pikante overgang. "Ik kan me voorstellen dat de fans boos op me waren", vertelt Van Persie aan de BBC. "Ik was de aanvoerder, topscorer en we eindigden dat jaar als derde. Maar soms voel je dat je een nieuwe uitdaging nodig hebt, een nieuw avontuur. Als ik mensen heb gekwetst, dan spijt me dat. Maar dit is wie ik ben. Ik heb die beslissing genomen en daar sta ik achter. Dat betekent echter niet dat ik negatief ben richting Arsenal."

Van Persie benadrukt dat hij genoten heeft van zijn periode in Londen. "Ik heb geen slecht gevoel over wie dan ook bij Arsenal. Ik ben ze juist dankbaar, dankbaar voor de kansen die ze me gegeven hebben en voor de fouten die ik gemaakt heb. Ik heb een paar domme rode kaarten gepakt, maar Arsène (Wenger, red.) bleef me opstellen."

"Tijdens het hele proces rond mijn vertrek hebben Wenger en ik nooit een discussie of grote ruzie gehad. Soms hadden we over bepaalde ideëen gewoon een andere mening. Op cruciale momenten moet je lastige beslissingen nemen. Het was ook een erg lastige beslissing, maar daar moet je achter staan. Dat is wat ik heb gedaan."

"Als je zulke beslissingen neemt, ga je niet iedereen tevreden stellen. Ik heb een tijdje geleden geleerd dat ik gewoon mezelf moet zien, ik beslissingen neem over mijn leven en die accepteer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws