'Prima klik' met Odegaard: 'Net zoals ik bij FC Groningen had met Dusan Tadic'

'Prima klik' met Odegaard: 'Net zoals ik bij FC Groningen had met Dusan Tadic'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 07:54vr 24-05-2019 om 07:54

De Vitesse-spelers prijzen zich gelukkig met de aanwezigheid van Martin Odegaard. De Noorse spelmaker legde FC Groningen al op de pijnbank en vrijdagavond moet FC Utrecht het volgende slachtoffer worden in de play-offs om Europees voetbal.

"Hij had tegen FC Groningen echt een megadag, ik was gewoon aan het genieten tijdens de wedstrijd", zegt Maikel van der Werff in De Telegraaf. "In de kleine ruimtes krijg je hem niet van de bal. Met kleine beweginkjes houdt hij zo goed de bal bij zich. Hij passeert heel makkelijk en geeft dan ook nog eens een paar goede assists. Of een club als Ajax iets is voor hem? Daar past hij zeker", zegt de verdediger over de interesse van de Amsterdammers.

Volgens Alexander Büttner, die zelf in de top speelde bij Manchester United, is het geen gek idee dat Odegaard al aanhaakt bij Real Madrid. "Iedereen kan het zien, hij is een fantástische voetballer. Ik denk dat hij een heel hoog niveau aankan. Hij is natuurlijk nog van Real Madrid en ik zal eerlijk zeggen: als hij zo voetbalt als nu, met de spelers om hem heen zoals ze die bij Real hebben, dan voetbalt hij gewoon mee daar."

Tim Matavz profiteerde tegen Groningen tweemaal van een assist van de aanvallende middenvelder. "Als spits is het heel fijn om een ploeggenoot te hebben die de ballen zo goed weg kan leggen. Het is heerlijk voetballen met hem. Ik heb een prima klik met Martin, net zoals ik dat bij FC Groningen had met Dusan Tadic."

Poll

Wat moet Odegaard doen?

(9439 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws