VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelder

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelder

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 12:00zo 26-05-2019 om 12:00

Laatste update: zondag 26 mei 2019 om 12:03zo 26-05-2019 om 12:03

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het hoog tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. De komende periode bepaal jij welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie behoren.

Voor de positie van aanvallende middenvelder hebben we zeven spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De aanvallende middenvelder met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de zeven genomineerden.

Donny van de Beek (Ajax)
Was in de eerste seizoenshelft niet altijd zeker van een basisplek, maar was na de winterstop een belangrijke schakel in het aanvalsspel van Ajax. Van de Beek beschikt over een tomeloze inzet, is met zijn loopacties een continue plaag voor de defensie en kan ook nog eens een goal maken. 

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
Bewees bij Fortuna Sittard klaar te zijn voor een stap hogerop. Diemers behoorde wekelijks tot de uitblinkers en had met zeven goals en evenveel assists een groot aandeel in het ontlopen van nacompetitie. Het is sterk de vraag of Diemers volgend seizoen nog bij Fortuna te bewonderen is.

Anco Jansen (FC Emmen)
In het begin van het seizoen ging het vooral over zijn gewicht, maar de 'te zware' Jansen liet vervolgens zijn voeten spreken. Werd al snel de 'Messi van de Meerdijk' genoemd. De aanvoerder gidste FC Emmen naar een veertiende plek in de Eredivisie, waardoor de ploeg ook volgend seizoen op het hoogste niveau actief is.

Youssef El Jebli (De Graafschap)
Was het hele seizoen een van de uitblinkers bij De Graafschap. El Jebli was na de winterstop direct betrokken bij 15 (zeven goals en acht assists) van de 26 doelpunten, en was vooral door zijn voetballende kwaliteiten een absolute smaakmaker in Doetinchem. El Jebli zou het verdienen om met De Graafschap in de Eredivisie te blijven.

Abdenasser El Khayati (ADO Den Haag)
Was de absolute uitblinker bij ADO Den Haag dit seizoen, met als absoluut hoogtepunt zijn vier (!) doelpunten in september vorig jaar tegen Excelsior. "Dit was het beste jaar uit mijn carrière", concludeerde de middenvelder zelf. En daar kunnen we El Khayati alleen maar gelijk in geven.

Guus Til (AZ)
De 21-jarige aanvoerder van het aantrekkelijk spelende AZ heeft zich sinds zijn debuut bij de Alkmaarders uitstekend ontwikkeld. Liet het ook in de grote wedstrijden zien: tegen zowel Ajax als PSV was Til verantwoordelijk voor de enige en dus winnende goal.

Michel Vlap (sc Heerenveen)
Kende een uitstekend seizoen bij sc Heerenveen. Het jeugdproduct van de Friezen liet dit seizoen meermaals zien over uitstekende voetballende kwaliteiten te beschikken en was in een bij tijd en wijlen matig draaiend elftal goed voor liefst zestien goals en zes assists. Vlap is duidelijk klaar voor een volgende stap.

Wie vond jij de beste aanvallende middenvelder van dit Eredivisie-seizoen? Stem hieronder op je favoriet!

Poll

Wie vond jij de beste aanvallende middenvelder van dit seizoen?

(6502 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws