Nijland geeft meer details over Reis-transfer: 'Heel mooi doorverkooppercentage'

Nijland geeft meer details over Reis-transfer: 'Heel mooi doorverkooppercentage'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 13:55vr 24-05-2019 om 13:55

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 14:35vr 24-05-2019 om 14:35

FC Groningen heeft bij de transfer van Ludovit Reis een doorverkooppercentage bedongen. Hoe hoog dat percentage is wilde directeur Hans Nijland niet bekendmaken.

"We hoeven niet alles op straat te gooien, maar ik kan je melden dat we een heel mooi doorverkooppercentage hebben", aldus Nijland op een speciaal belegde persconferentie. In het contract van Reis is een gelimiteerde transfersom opgenomen van honderd miljoen euro. "Maar laten we het daar niet over hebben, hij heeft een geweldig mooi contract getekend. Laten we hopen dat hij daar een paar fantastisch mooie seizoenen gaat meemaken."

FC Groningen ontvangt 3,25 miljoen euro voor de transfer van Reis. Daarnaast zijn enkele bonussen in de overeenkomst opgenomen, een aantal daarvan is gegarandeerd.

Reis zelf is zeer blij met zijn transfer naar FC Barcelona. De jonge middenvelder vertelde tijdens de persconferentie over zijn eerste dag bij de Catalaanse club. "Dan komen een Japser Cillessen en een Busquets je even gedag zeggen en denk je... wow", omschrijft Reis zijn eerste dag bij FC Barcelona. "En dan zie je Messi het terrein op rijden en denk je... ja. Dat zijn dingen die ik echt niet ga vergeten. Het is een droom die uit is gekomen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws