VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

27-05-2019 12:00 Laatste update: 12:03
93

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het hoog tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. De komende periode bepaal jij welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie behoren.

Voor de positie van rechtsbuiten hebben we vijf spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De rechtsbuiten met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de genomineerden.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Eén van de weinige lichtpuntjes in het donkere seizoen van Feyenoord. Met twaalf doelpunten en twaalf assists kan Berghuis terugkijken op een geslaagd jaar qua statistieken, maar tevreden zal hij niet zijn. De vraag is: kan Feyenoord de sterspeler behouden?

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Tien goals en tien assists in zijn laatste seizoen bij Heracles: het zijn statistieken waarmee je thuis kunt komen. Kuwas hoopte op een kans in de Eredivisie-top, maar was het wachten beu en koos onlangs voor een lucratief contract bij Al Nasr uit Dubai.

Hirving Lozano (PSV)
Hij wordt gezien als de gevaarlijkste en misschien wel belangrijkste speler van PSV, maar het seizoen van Lozano viel tegen. Toch dwingt hij een nominatie voor het Elftal van het Jaar af, want met zeventien goals en acht assists hoort de Mexicaan bij de MVP's van de Eredivisie.

Martin Odegaard (Vitesse)
Met zijn prestaties in 2019 liet Odegaard alle kritiek op zijn spel verstommen in Nederland én over de landsgrenzen. De twintigjarige Noor was bij vlagen niet te stoppen, speelde zich in de kijker bij Ajax en Bayer Leverkusen en blijkt écht een wereldtopper in de dop.

Hakim Ziyech (Ajax)
Het belang van Ziyech voor Ajax kan onmogelijk onderschat worden. De spelmaker haalde afgelopen seizoen een bijzonder hoog niveau, scoorde zestien keer, gaf dertien assists én voegde met zijn enorme werklust een extra dimensie toe aan zijn spel. Ziyech is een complete voetballer geworden.

Wie vond jij de beste rechtsbuiten van dit Eredivisie-seizoen? Stem hieronder op je favoriet!