Ajax komt met bevestiging: Van der Gaag volgt Reiziger op en tekent voor twee jaar

Ajax komt met bevestiging: Van der Gaag volgt Reiziger op en tekent voor twee jaar

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 15:20vr 24-05-2019 om 15:20

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 15:32vr 24-05-2019 om 15:32

Het is officieel: Mitchell van der Gaag is de nieuwe trainer van Jong Ajax. Hij is de opvolger van Michael Reiziger en tekent in Amsterdam een tweejarig contract.

"Ik ben uiteraard erg blij met mijn aanstelling", reageert Van der Gaag op de Ajax-website. "Werken met de grootste talenten van het land is een fantastische uitdaging. Ajax is een absolute topclub, de prestaties van afgelopen jaar hebben dat alleen maar versterkt. Hier in Portugal is dat ook niemand ontgaan."

"Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan, om samen met de spelers een brug te slaan naar het eerste elftal en natuurlijk mooie prestaties neer te zetten in de Keuken Kampioen Divisie", aldus de nieuwe trainer van Jong Ajax.

Ajax-directeur Marc Overmars is blij dat de positie snel is ingevuld. "Met Mitchell hebben wij een trainer gevonden die goed sturing kan geven aan ons beloftenelftal. De laatste drie jaar heeft hij als trainer in de Eredivisie aan het roer gestaan. Daarnaast heeft hij als trainer ervaring in de Eerste Divisie en in een buitenlandse competitie."

"Bij ons beloftenelftal is de overgang van spelers van de bovenbouw naar Jong Ajax van belang. Van daaruit moet de gang naar de A-selectie op een goede manier verlopen. In dat proces gaat Mitchell een belangrijke rol spelen, zoals wij dat verwachten van de trainer van Jong Ajax. Daarin zien wij hem als de juiste persoon."

Van der Gaag begon zijn trainerscarrière in 2006 in Portugal, bij zijn oude club Maritimo Funchal. Later was hij werkzaam bij Belenenses in Lissabon, het Cypriotische Ermis Aradippou, waarna hij terugkeerde naar Nederland. Sinds 2015 was hij trainer van achtereenvolgens FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws