NRC: Sfeer op Feyenoord Academy verziekt, talenten vertrekken naar rivalen

NRC: Sfeer op Feyenoord Academy verziekt, talenten vertrekken naar rivalen

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 16:16za 25-05-2019 om 16:16

Binnen de jeugdopleiding van Feyenoord is al langere tijd een machtsstrijd gaande. De oude garde, onder leiding van jeugdtrainer Cor Adriaanse lijkt daarin aan de winnende hand. Dat meldt het NRC, dat meer dan dertig betrokkenen sprak.

De sfeer bij de Feyenoord Academy wordt 'verziekt' en 'onveilig' genoemd. De groep trainers onder aanvoering van Adriaanse zou noodzakelijke vernieuwing tegenwerken. Tot de groep behoren ook Gaston Taument, Ulrich van Gobbel, Jeffrey Oost, James van der Kraan en Glenn van der Kraan. Ze worden bijgestaan door Wim Jansen. Laatstgenoemde heeft het met Adriaanse voor het zeggen.

De groep zou voor stagnatie zorgen en nieuwe inzichten blokkeren. "Feyenoord zit in de houdgreep van deze mensen", stelt een jeugdtrainer. Hoofd jeugdopleiding Richard Grootscholten moest voor de broodnodige vernieuwingen zorgen, maar verloor de machtsstrijd en vertrok. "Met alle respect voor de staat van dienst van Wim Jansen, maar hij is niet met zijn tijd meegegaan", vertelt een andere jeugdtrainer.

Dat cultuurdragers als Adriaanse en Taument niet eens de vereiste papieren hebben is zorgelijk, vindt een betrokkene. De groep weet zich echter gesteund door Stanley Brard, die razendsnel werd aangesteld na het vertrek van Grootscholten. Een vooropgezet plan, zo klinkt het vermoeden. Ook Sjaak Troost, de nieuwe technisch directeur, is een goede bekende van 'de machtige mannen'.

Jeugdspelers vertrekken naar concurrentie
Daarmee trekt de oude garde de macht volledig naar zich toe. Het uitblijven van vernieuwingen heeft wel gevolgen: een aantal toptalenten stapt over naar de concurrentie. Aanvaller Ibrahima Berete (16) vertrekt naar PSV. Rico Speksnijder (14) gaat naar Ajax, Steven van der Sloot (16) waarschijnlijk ook. Volgens ingewijden volgen er nog meer, besluit het NRC.

Lees hier het hele verhaal van het NRC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws