Ajax-fans reageerden 'zo heftig' na 'lichte provocatie': 'Sloeg in één moment om'

Ajax-fans reageerden 'zo heftig' na 'lichte provocatie': 'Sloeg in één moment om'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 17:36za 25-05-2019 om 17:36

Laatste update: zaterdag 25 mei 2019 om 17:43za 25-05-2019 om 17:43

De sfeer tijdens de gestaakte mini-Klassieker tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 sloeg zaterdagmiddag 'in één moment om'. Dat vertelt RTV Rijnmond-verslaggever Frank Stout, die aanwezig was op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam.

Volgens Stout was de sfeer aanvankelijk 'vrij gemoedelijk'. "Eigenlijk mochten geen Feyenoord-supporters mee, maar wel ouders en begeleiders van de Feyenoord-spelers", vertelt hij op de website van de regionale omroep. De groep die was meegereisd uit Rotterdam bestond uit dertig à veertig personen en zat aan dezelfde kant als de Ajax-fans.

Toen de bezoekers een kans kregen, ging het mis. "Twee mensen in het Feyenoord-vak maakten een gebaar naar de Ajacieden. Ze zwaaiden, een lichte provocatie", aldus Stout. "Maar de Ajax-supporters reageerden daar weer zo heftig op door met een mannetje of vijftig door de beveiliging heen te stormen richting het Feyenoord-vak."

Wonder boven wonder vielen er geen klappen, stelt Stout. De beveiliging stelde desondanks niet veel voor. "Het waren veel dames en oudere mannen. Het sloeg in één moment om. Het was een totaal onveilige situatie. Ik ben bang dat de mini-Klassiekers in de toekomst helemaal niet meer met publiek gespeeld kunnen worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws