'Verrassende move: United wil Barça aftroeven en dubbelslag slaan met Griezmann'

'Verrassende move: United wil Barça aftroeven en dubbelslag slaan met Griezmann'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 18:20za 25-05-2019 om 18:20

Manchester United wil een stokje steken voor een transfer van Antoine Griezmann naar FC Barcelona. De Premier League-grootmacht wil profiteren van de verdeeldheid bij de Spaanse kampioen over het aantrekken van de Atlético Madrid-ster.

Dat meldt de Britse kwaliteitskrant The Independent. Binnen Barça zijn ze het er niet over eens of de aankoop van de 28-jarige Franse wereldkampioen verstandig is. Dat opent de deur voor Manchester United, dat reeds contact heeft gelegd met Griezmann. Een transfer naar Old Trafford behoort absoluut tot de mogelijkheden, zo is The Mancunians verzekerd.

Ook de entourage van Griezmann speelt een rol. Zij hebben de nodige invloed op zijn beslissing en de broer van de aanvaller is groot fan van United. Voor de Fransman is geen weg meer terug nu hij zijn afscheid bij Atlético heeft aangekondigd. Vanwege een transferclausule kan hij voor 120 miljoen euro vertrekken. Dat lijkt voor United geen al te groot obstakel, mede door de vermoedelijke transfer van Romelu Lukaku naar Internazionale.

Real Madrid en Manchester City hebben geen interesse in Griezmann, terwijl Juventus hem niet kan veroorloven. Ook Paris Saint-Germain maakt voorlopig geen werk van een transfer, maar dat kan veranderen als Kylian Mbappé of Neymar onverwachts vertrekt. De toekomst van Griezmann lijkt zodoende bij Barcelona of United te liggen en laatste club ziet zijn kansen zeer zonnig in.

Dubbelslag lonkt
Volgens The Independent zou het aantrekken van Griezmann bovendien Paul Pogba tevreden stellen, aangezien de twee goed bevriend zijn. Daarmee kan wel eens de angel uit de geruchten rond een overstap van de middenvelder naar Real worden gehaald.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws