Update: Toch reactie van Van der Sar: 'Deze situatie keuren wij natuurlijk af'

Update: Toch reactie van Van der Sar: 'Deze situatie keuren wij natuurlijk af'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 20:19za 25-05-2019 om 20:19

Laatste update: zaterdag 25 mei 2019 om 23:18za 25-05-2019 om 23:18

Feyenoord publiceerde al een verklaring na de gestaakte mini-klassieker tussen Ajax en Feyenoord, maar vanuit Amsterdam is het stil. De club heeft publiekelijk nog geen afstand genomen van het wangedrag van enkele supporters en wacht op een verklaring van de KNVB.

Dat meldt De Telegraaf. De verwachting is dat de KNVB maandag met een verklaring naar buiten treedt. Tot die tijd lijkt Ajax zich stil te houden. Feyenoord kwam kort na de wedstrijd met een statement waarin stond dat de veiligheid van de spelers en familieleden niet kon worden gewaarborgd. 

De wedstrijd werd na 33 minuten gestaakt nadat een groep Ajax-fans de confrontatie zocht met aanhang van Feyenoord. Na een kans van de Rotterdammers begonnen zij te juichen, waarna de Amsterdamse fans zich lieten provoceren en ruzie zochten. John Heitinga (Ajax O19) en Dirk Kuyt (Feyenoord O19) moesten ingrijpen om erger te voorkomen.

Update 23.18: Ajax heeft bij monde van directeur Edwin van der Sar toch een korte reactie op de gebeurtenissen van zaterdagmiddag gegeven. "De situatie die zich op de tribunes voordeed keuren wij natuurlijk af", laat Van der Sar weten via de Ajax-site. Of en wanneer de mini-Klassieker uitgespeeld wordt, is nog de vraag. "Daarover verwachten wij komende week van de KNVB meer te horen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws