'Mogelijk goed nieuws voor Ajax: Real Madrid denkt tóch aan verkoop van spelers'

'Mogelijk goed nieuws voor Ajax: Real Madrid denkt tóch aan verkoop van spelers'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 22:03za 25-05-2019 om 22:03

De kans bestaat dat Real Madrid komende zomer toch een aantal spelers, onder wie Martin Odegaard, gaat verkopen. De clubleiding is niet tevreden met de voorgestelde huurconstructies en denkt aan verkopen om de clubkas te spekken.

Dat meldt AS in Spanje. Real is bereid om spelers te verkopen, zolang er maar een terugkoopoptie in de deal wordt opgenomen. De club werkt al jaren met dergelijke constructies. Dani Carvajal en Casemiro werden verkocht aan respectievelijk Bayer Leverkusen en FC Porto, om even later teruggehaald te worden.

Real heeft het afgelopen seizoen maar liefst elf spelers verhuurd: Odegaard, Theo Hernandez, Raúl de Tomás, James Rodriguez, Rodrygo, Mateo Kovavic, Borja Mayoral, Óscar Rodríguez Arnaiz, Andriy Lunin en Lucas Silva. Achraf Hakimi blijft voor twee seizoenen bij Borussia Dortmund. Real wil voor volgend seizoen voorkomen dat er veel spelers terugkeren. De club draait tijdens een verhuur voor een gedeelte van het salaris op, maar betaalt bij een terugkeer weer de volle mep.

Real is komende zomer van plan om grote investeringen te doen, maar daar is geld voor nodig. De clubleiding is daarom van mening dat verkopen van spelers zinvol kan zijn, mits de club een terugkoopoptie heeft. Dat zou in het geval van Odegaard gunstig kunnen zijn voor Ajax. AS noemt Odegaard niet specifiek, maar de 21-jarige Noor is wel een van de spelers die in eerste instantie niet verkocht mocht worden. Mogelijk komt daar nu verandering in.

Real hoopt komende zomer maar liefst 300 miljoen euro aan uitgaande transfers te verdienen, schrijft AS. Gareth Bale is een van de spelers die op de nominatie staat om Madrid te verlaten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws