'Treble' voor Bayern München: feestelijk afscheid Robben en Ribéry in Berlijn

'Treble' voor Bayern München: feestelijk afscheid Robben en Ribéry in Berlijn

25-05-2019 21:55 Laatste update: 21:57
15

Bayern München heeft het seizoen 2018/2019 afgesloten met drie prijzen. Der Rekordmeister verzekerde zich al van de Duitse Supercup en de zevende achtereenvolgende landstitel en heeft tijdens de afscheidswedstrijd van Arjen Robben de DFB Pokal binnengesleept.

De eindstrijd tegen RB Leipzig, debutant in de Duitse bekerfinale, leek al vroeg opengebroken te worden, maar dat was buiten Manuel Neuer gerekend: de goalie van Bayern pareerde een kopbal van Yussuf Poulsen met een puike reflex. De kersverse landskampioen nam na de brutale openingsfase van Leipzig het heft in handen en kwam na een half uur op voorsprong: David Alaba gaf voor vanaf links en Robert Lewandowski kopte knap tegendraads binnen.

De tweede treffer leek een kwestie van tijd: Kingsley Coman miste oog in oog met doelman Péter Gulácsi, die ook redding bracht na een fraaie solo en een verraderlijk afstandsschot van Mats Hummels. Aan de andere kant stichtte Timo Werner gevaar: de spits stuitte eerst op Neuer en even later op Niklas Süle, die zijn doelman te hulp schoot.

Een kwartier voor tijd kwam Arjen Robben in het veld voor Serge Gnabry, waarna Bayern de zaken besliste. Coman toonde zich ditmaal van zijn meest koelbloedige kant toen hij oog in oog met Gulácsi kwam en Lewandowski stiftte de bal met veel gevoel over de Hongaar heen: 2-0 en 3-0. De wedstrijd was beslist en ook Ribéry mocht in stijl afscheid nemen van 'zijn' Bayern. Robben kreeg nog een opgelegde kans om zijn afscheid op te fleuren met een doelpunt, maar schoot over. Het feest in het Olympiastadion van Berlijn was er echter niet minder om.