Groot nieuws uit Italië: 'Guardiola wees Juve drie keer af, Sarri nieuwe trainer'

Groot nieuws uit Italië: 'Guardiola wees Juve drie keer af, Sarri nieuwe trainer'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 22:22za 25-05-2019 om 22:22

Laatste update: zaterdag 25 mei 2019 om 23:22za 25-05-2019 om 23:22

Maurizio Sarri gaat de nieuwe trainer van Juventus worden, meldt SNAI Sportnews zaterdagavond bij monde van correspondent Tancredi Palmeri. Volgens de berichtgeving is Sarri al een contract voor drie seizoenen met La Vecchia Signora overeengekomen, tegen een jaarsalaris van zeven miljoen euro.

De zestigjarige Napolitaan ligt nog tot medio 2021 vast bij Chelsea, maar volgens Palmeri zijn de gesprekken over ontbinding van die verbintenis al ingezet. Officiële berichtgeving lijkt pas na woensdagavond verwacht te kunnen worden: Chelsea speelt eerst nog de Europa League-finale tegen Arsenal. Chelsea lijkt bereid om mee te werken aan een vertrek van Sarri, hoewel de Italiaan Champions League-kwalificatie en de succes in de Europa League wist te bewerkstelligen.

Sarri leek ook bij Juventus niet de eerste keus te zijn. Manchester City-manager Josep Guardiola was volgens Palmeri dé droomkandidaat, maar zou tot drie keer toe hebben bedankt voor de eer. Juventus heeft naar verluidt een poging gewaagd na de Champions League-nederlaag bij Atlético Madrid in februari, na de Champions League-eliminatie van Manchester City in april en na de door The Citizens gewonnen FA Cup-finale. Guardiola liet echter in alle drie de gevallen weten niet veel te voelen voor een verhuizing naar Turijn.

Sarri moet in Turijn de opvolger worden van Massimiliano Allegri, die onlangs na vijf seizoenen afscheid nam.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws