Dramatische ontknoping op Het Kasteel: feest bij De Graafschap na late penalty

25-05-2019 22:38 Laatste update: 22:57
66

De Graafschap heeft een grote stap naar lijfsbehoud gezet. De ploeg van Henk de Jong beleefde zeker geen gemakkelijke avond op bezoek bij Sparta, maar kreeg in de extra tijd een penalty mee en won met 1-2 op Het Kasteel.

De Superboeren namen risico door spits Charlison Benschop, ondanks kans op blessures, op te laten draven op de kunstgrasmat van Het Kasteel. Heel veel hielp het aanvankelijk niet: Sparta kwam al na negen minuten op voorsprong. Lars Veldwijk liet zich uitzakken naar rechts en legde de bal perfect op het hoofd van Adil Auassar: 1-0. De Graafschap kwam voor rust niet verder dan een schot van Benschop, die vanuit een lastige hoek op doelman Tim Coremans stuitte. Aan de andere kant was Veldwijk dichtbij de 2-0, maar zijn inzet eindigde tegen de paal.

De Ramadan-deelnemers konden tijdens de rust bijtanken, maar ook in de tweede helft waren kansen schaars. Nadat Furdjel Narsingh en Abdou Harroui aan beide kanten halve mogelijkheden misten, viel plotseling de 1-1. Een voorzet van Benschop werd onderweg getoucheerd en viel perfect voor Nabil Bahoui, die de gelijkmaker binnen kon koppen.

De volgende tegenvaller liet niet lang op zich wachten voor Sparta, dat een kwartier voor tijd met zijn tienen verder moest: Bart Vriends had al geel op zak toen hij een woeste tackle op Narsingh inzette, waarna hij kon gaan douchen. De Graafschap kon echter niet meer doordrukken en beide ploegen leken genoegen te nemen met een 1-1 gelijkspel. In de blessuretijd ging Jordy Tutuarima echter op avontuur in het strafschopgebied. De linksback werd onderuit gegleden door Harroui en verdiende een strafschop: Youssef El Jebli hield zijn zenuwen in bedwang en schoot vanaf elf meter de 1-2 binnen.

De Graafschap kan zich tijdens de return op De Vijverberg dus een 0-1 nederlaag permitteren. Dinsdagavond zal er om 20.45 uur afgetrapt worden in Doetinchem.