De Graafschap-coach De Jong: 'We kunnen niet zijn kop eraf hakken'

De Graafschap-coach De Jong: 'We kunnen niet zijn kop eraf hakken'

26-05-2019 08:23
31

De Graafschap-trainer Henk de Jong zag dat zijn ploeg zaterdagavond de handen vol had aan Sparta-spits Lars Veldwijk. De Zuid-Afrikaanse international was trefzeker op Het Kasteel, maar de Doetinchemmers trokken desondanks aan het langste eind: 1-2.

"We wisten dat hij het ons lastig zou maken", zegt De Jong tegen FOX Sports. "We gaan zondag nog een keer naar de beelden kijken om te zien wat we beter kunnen doen, want het is echt een gevaar. Maar we kregen het op een gegeven moment aardig onder de knie. We kwamen ook tot weinig kansen. Sparta speelt een beetje zoals FC Utrecht. Ze staan goed."

Zeker in de eerste helft kwam De Graafschap een paar keer goed weg. Toch vertrouwde De Jong op een goede afloop. "Het was niet zo slecht als dat we dachten, dat heb ik in de rust ook gezegd. En de goal viel ook. We moesten Veldwijk in bedwang houden en voorin het geduld bewaren. Er is opluchting, maar we zijn nog lang niet klaar."

Als De Jong wordt gevraagd wat hij dinsdag in de return op De Vijverberg anders gaat doen, reageert hij gevat. "We hebben deze wedstrijd gewonnen. Ik weet niet of de mensen dat door hebben, maar het is 1-2 geworden." Wel wil hij het gevaar van Veldwijk indammen. "Die Veldwijk blijft lastig. We kunnen niet zijn kop eraf hakken, want dat mag niet. Dat moetn we iets beter voor elkaar hebben."