'Uitverkoop bij Barcelona: Cillessen en Rakitic op lijst met negen vertrekkers'

'Uitverkoop bij Barcelona: Cillessen en Rakitic op lijst met negen vertrekkers'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 15:51zo 26-05-2019 om 15:51

Laatste update: zondag 26 mei 2019 om 16:00zo 26-05-2019 om 16:00

Het bestuur van FC Barcelona overweegt de bezem door de spelersgroep te halen. Na de uitschakeling tegen Liverpool in de halve finale van de Champions League en nederlaag in de bekerfinale tegen Valencia, worden negen spelers gelinkt aan een vertrek.

Het gaat volgens SPORT om Jasper Cillessen, Jeison Murillo, Thomas Vermaelen, Samuel Umtiti, Rafinha, Ivan Rakitic, Malcom, Philippe Coutinho en Kevin-Prince Boateng. Josep Maria Bartomeu hintte na de verloren finale van de Copa del Rey (1-2) al naar een uitverkoop. "Ja, er zullen verschillende slachtoffers vallen", liet hij zich ontvallen.

Het vertrek van Cillessen staat al een tijdje vast. De dertigjarige doelman is na drie seizoenen als stand-in van Marc-André ter Stegen toe aan meer speeltijd. Hij moet volgens SPORT een slordige 25 miljoen euro opleveren en staat in de belangstelling van onder meer Benfica.

Uit Nederlands oogpunt is ook de 'nominatie' van Rakitic interessant. Een vertrek van de ervaren Kroaat (31) zou de kansen van Frenkie de Jong op speeltijd in Camp Nou vergroten. Met zijn matige optreden van zaterdagavond tegen Valencia heeft hij naar verluidt zijn krediet bij de Barça-fans hebben verspeeld. Eerder deze maand pakte Barça nog wel de landstitel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws