Verbeek sneert: 'Vijandig, wantrouwend, bureaucratisch en weinig discipline'

Verbeek sneert: 'Vijandig, wantrouwend, bureaucratisch en weinig discipline'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 18:29zo 26-05-2019 om 18:29

Gertjan Verbeek heeft geen goede herinneringen overgehouden aan zijn FC Twente-periode. De trainer, die deze week bij het Australische Adelaide United tekende, laat doorschemeren dat niemand te vertrouwen was in Enschede.

"Je zag het aan de worsteling van de trainer die dit jaar zelfs kampioen is geworden en jaren deel uitmaakte van Twente", doelt Verbeek tegenover Voetbal International op de ontslagen Marino Pusic. "Hij sprak van een cultuur binnen de club waarin niemand te vertrouwen is. Moet je nagaan hoe dat is in een jaar waarin alles tegenzit."

"Er heerste een vijandige cultuur waarin mensen wantrouwend waren, bureaucratisch en weinig discipline toonden. In zo'n cultuur presteren is voor eenieder onmogelijk", aldus Verbeek, die na amper zes maanden moest vertrekken. Hij noemt de Twente-periode 'een echec'. "Je voelt een ontslag negen van de tien keer aan komen."

"Daarvóór zijn er meer emoties dan erna. Angst, onzekerheid, vragen… Wie kan ik nog vertrouwen? Wie doet er nog mee? Op wie kan ik echt bouwen? Dat proces zet zich steeds negatiever door, waarbij je op een gegeven moment in de auto zit en in de achteruitkijkspiegel kijkt om te zien wie er nu weer in je nek loopt te hijgen. Dan weet je dat je op een dood spoor zit. Voor mij voelt een ontslag dan als een soort berusting."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws