Juventus eindigt seizoen met verlies, Charlton promoveert naar Championship

26-05-2019 19:58 Laatste update: 20:21
16

Juventus heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag. In de laatste wedstrijd met trainer Massimiliano Allegri op de bank was Sampdoria te sterk: 2-0. In Engeland promoveerde Charlton Athletic ten koste van Sunderland naar het Championship.

Sampdoria - Juventus
Juventus trad in Genua aan met de tweede garnituur - Cristiano Ronaldo ontbrak - en werd daarop afgerekend door Sampdoria, dat in de slotfase het verschil maakte. Gregoire Defrel maakte na 84 minuten de openingstreffer en zes minuten later verdubbelde Gianluca Caprari de marge: 2-0. Dat was ook de eindstand. Juventus eindigt het seizoen met elf punten voorsprong op de nummer twee, Napoli.

Charlton - Sunderland
Het Engelse Charlton Athletic promoveerde zondag naar het Championship. De ploeg van trainer Lee Bowyer won op een volgepakt Wembley (ruim 76.000 toeschouwers) met 2-1 van Sunderland. Patrick Bauer maakte in de 94ste minuut de winnende goal. Sunderland kwam na vier minuten nog wel op voorsprong na een knullige eigen goal van Charlton-verdediger Naby Sarr. Ben Purrington maakte gelijk.

Bij Charlton Athletic deed de Amsterdamse rechtsback Anfernee Dijksteel (22) de hele wedstrijd mee. Bij Sunderland zaten de Nederlanders Robbin Ruiter en Glenn Loovens niet op de bank.