Babel had spijt van transfer: 'Als je dat zo makkelijk inruilt heb je wel spijt'

Babel had spijt van transfer: 'Als je dat zo makkelijk inruilt heb je wel spijt'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 21:27zo 26-05-2019 om 21:27

Laatste update: zondag 26 mei 2019 om 21:52zo 26-05-2019 om 21:52

Ryan Babel koos er in 2010 voor om Liverpool te verlaten voor TSG Hoffenheim, maar heeft spijt van die transfer. De 32-jarige Oranje-international voelde achteraf dat hij op Anfield best nog voor zijn kans kon gaan. Babel speelde het seizoen voor zijn vertrek weinig bij Liverpool en koos eieren voor zijn geld.

"Achteraf heb ik spijt dat ik Liverpool heb verlaten. Dat was toen echt om het Nederlands elftal", vertelt Babel aan de NOS. Babel kwam lang niet in aanmerking voor Oranje en baalt daarvan. "Dat had ik toen niet moeten doen. Waarom niet? Er vond een verandering plaats (bij Liverpool, red.). Er kwam een nieuwe trainer, er werden nieuwe spelers verkocht en er kwam een nieuwe directie."

"Ik zag voor mezelf toch mogelijkheden om daar stappen te maken. Liverpool is een fantastische club, ook toen al, maar als je dat dan zo snel en makkelijk inruilt voor, met alle respect, een middenmotor, heb je wel spijt."

Via Hoffenheim, Ajax, Kasimpasa, Al-Ain, Deportivo La Coruna, Besiktas en Fulham wist Babel zich opnieuw in Oranje te spelen. "Ik had er niet meer op gerekend, dus voor mij is het een bonus. Ik ben blij dat ik een aandeel heb in het groepsproces en verbetering van het Nederlands elftal van de afgelopen paar jaar. Dat is prettig. Ik hoop er zolang mogelijk bij te blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Babel nog goed genoeg voor Oranje?

Ja
44%
Nee
56%
(3843 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws