'Bij Oranje is het anders dan bij Ajax. Daar heb ik ook m'n plek afgedwongen'

'Bij Oranje is het anders dan bij Ajax. Daar heb ik ook m'n plek afgedwongen'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 23:30zo 26-05-2019 om 23:30

Donny van de Beek hoopt op speelminuten bij het Nederlands elftal, dat het in de UEFA Nations League opneemt tegen Engeland. De Ajacied is onder bondscoach Ronald Koeman geen basisspeler. Mogelijk verandert dat nadat Van de Beek een geweldige tweede seizoenshelft heeft gedraaid met Ajax.

"Dat hoop ik. Ik ga daar wel voor, maar het is aan de bondscoach. Ik ga gewoon m'n best doen en wil het op de trainingen te laten zien. Dan zien we het wel", zegt Van de Beek nuchter tegen Veronica. Van de Beek begrijpt waarom Koeman hem regelmatig passeerde bij Oranje. "Ja, zeker. Het is de keuze van de trainer. Andere jongens hebben het ook goed gedaan. Ik moet het gewoon laten zien. Het is aan mij om de trainer te overtuigen."

Van de Beek vergelijkt zijn situatie bij Oranje met die bij Ajax, waar hij in de eerste seizoenshelft op de bank zat. "Ik zal het steeds moeten laten zien. Hier is het natuurlijk anders dan bij Ajax. Daar heb ik ook m'n plek afgedwongen. Dat zal ik hier ook moeten doen. De resultaten waren ook gewoon goed. We hebben heel goede spelers in de selectie."

Van de Beek vindt niet dat Koeman niet om hem heem kan. "Dat is hier anders. Ik zal het hier moeten laten zien en moet het zelf afdwingen, maar ik heb er vertrouwen in."

Poll

Hoort Van de Beek in de basis bij Oranje?

(1827 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws