Dost over 'absurde situatie': 'Niet gezond dat ik vorig jaar gespeeld heb'

Dost over 'absurde situatie': 'Niet gezond dat ik vorig jaar gespeeld heb'

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 07:38ma 27-05-2019 om 07:38

Laatste update: maandag 27 mei 2019 om 07:40ma 27-05-2019 om 07:40

Bas Dost en zijn ploeggenoten van Sporting Portugal hebben zaterdag revanche genomen voor de vervelend verlopen slotfase van het vorige seizoen. De topclub uit Lissabon veroverde de Portugese beker door na strafschoppen af te rekenen met FC Porto.

Vorig seizoen verloor men de eindstrijd nog van laagvlieger Desportivo Das Aves. Kort voor die finalewedstrijd werden de spelers van Sporting gemolesteerd door hun eigen hooligans, waardoor Dost met een tulband moest spelen. "Wat er vorig jaar gebeurde, was echt een absurde situatie. Als team hebben we toen echter besloten dat we die wedstrijd toch gingen spelen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Heel verstandig was dat echter niet, gezien de verwondingen aan zijn hoofd. "Het was niet gezond dat ik toen gespeeld heb", geeft de spits uit Coevorden toe. "Die finale van vorig jaar moet je vergeten. Ik weet daar ook bijna niets meer van." Dost kan zich nog wel herinneren hoe hij en zijn ploeggenoten de bekeruitreiking meemaakten. "Bij de ceremonie na afloop wordt de verliezer als eerste naar voren gehaald. Ik weet nog wel hoe wij daar vorig jaar liepen. Des te mooier dat we nu gewonnen hebben."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws