'NAC-sponsoren praten over overname, Manchester City kan 'invloed kopen''

'NAC-sponsoren praten over overname, Manchester City kan 'invloed kopen''

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 07:58ma 27-05-2019 om 07:58

NAC Breda gaat een drukke week tegemoet, schrijft BN DeStem maandagochtend. De Eredivisie-degradant gaat met trainer Ruud Brood in gesprek over een al dan niet verlengde samenwerking en maandagavond staat een buitengewone aandeelhoudersvergadering op de planning.

De aandeelhouders van NAC zullen volgens BN DeStem bij elkaar komen om enkele overnameplannen te bespreken. De leden van de NOAD-box, een grote groep lokale sponsoren, zouden van plan zijn om samen de club in handen te nemen. Aangezien buitenlandse clubs binnenkort 49 procent van de aandelen van Nederlandse clubs mogen overnemen, is er mogelijk ook een grote rol weggelegd voor satellietclub Manchester City. 'Dat zou betekenen dat partner Manchester City in theorie invloed kan kopen', schrijft de lokale ochtendkrant.

Later deze week gaat Brood om de tafel met directeuren Luuc Eisenga en Tom Van Den Abeele. De trainer nam in maart het stokje over van Mitchell van der Gaag, ondertekende een contract tot het einde van het seizoen, maar kon NAC niet in de Eredivisie houden. Of Brood met NAC mee de Keuken Kampioen Divisie ingaat, staat nog te bezien.

Poll

Gaat NAC na één jaar weer terugkeren in de Eredivisie?

(7082 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws