Dilemma voor Koeman bij Oranje: 'Ik vond het positief klinken van de bondscoach'

Dilemma voor Koeman bij Oranje: 'Ik vond het positief klinken van de bondscoach'

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 09:23ma 27-05-2019 om 09:23

Wout Weghorst dreigt opnieuw buiten de boot te vallen bij het Nederlands elftal. De spits van VfL Wolfsburg strijdt met Luuk de Jong om een plek in de definitieve selectie, maar bondscoach Ronald Koeman vindt de PSV'er meer een pinchhitter.

Op voorhand lijkt Koeman een keuze te gaan maken tussen De Jong en Weghorst. "Luuk heeft het natuurlijk hartstikke goed gedaan, hij is erg belangrijk voor PSV geweest", aldus Weghorst in De Telegraaf. "Hij heeft veel goals gemaakt. Of dat mijn pech is? Er is nu eenmaal altijd concurrentie. Ik kan het alleen op het veld laten zien, dat heb ik zelf in de hand. Voor de rest is het aan de bondscoach. Ik heb er geen invloed op."

Koeman liet in een eerder stadium weten dat hij De Jong meer ziet als een stormram dan Weghorst. "Ik denk wel dat ik die rol kan invullen, maar zoals de bondscoach het verwoordde vond ik het positief klinken. Of het echt een kwestie is van kiezen tussen De Jong of Weghorst, dat is geen vraag die je aan mij moet stellen", besluit de 26-jarige spits uit Borne, die maandagavond meer weet. Dan maakt Koeman zijn selectie voor de Nations League-eindronde bekend.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws