Laatste kunstje van emotionele De Jong: 'Ik heb me 2,5 jaar de pleuris gewerkt'

Laatste kunstje van emotionele De Jong: 'Ik heb me 2,5 jaar de pleuris gewerkt'

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 11:31ma 27-05-2019 om 11:31

Henk de Jong is toe aan vakantie. De trainer van De Graafschap heeft zich de afgelopen tweeënhalf jaar 'de pleuris gewerkt', vertelt hij in gesprek met Omroep Gelderland. Dinsdagavond staat in de Doetinchem de allesbepalende return in de nacompetitie op het programma. 

De Graafschap won het heenduel met Sparta in Rotterdam met 2-1. Een goed resultaat op dinsdag betekent dat De Graafschap behouden blijft voor de Eredivisie. "Dinsdagavond zal alles klaar zijn hier. Dat heb je niet eens door, maar dan is het plotseling vakantie. Woensdagochtend rij ik al lekker weg naar Italië", vertelt De Jong.

"Dan moet ik de kop er wel goed bij hebben, maar dat zou toch heerlijk rijden zijn als het ons lukt. Ik denk er niet eens aan dat het dinsdag voorbij is. Maar dat hoort ook zo. We zitten nu vol in de focus met de groep en zijn maar met één ding bezig. Deze club erin houden."

De Jong wordt, zo schrijft de verslaggever van Omroep Gelderland, 'licht emotioneel' wanneer hij spreekt over zijn naderende afscheid in Doetinchem. "Ik heb me hier 2,5 jaar lang de pleuris gewerkt. Iedere dag rijden en gewerkt en nooit verzaakt. Ik ga deze club gewoon door de voordeur verlaten. Wat er ook gebeurt. Als ze raar tegen me gaan doen, oké, maar dat denk ik niet."

Vanaf komend seizoen is De Jong trainer van SC Cambuur. 

Poll

Wie wint de finale uiteindelijk?

(1510 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws