SPORT: Ten Hag en Koeman kandidaten voor paniekerig FC Barcelona

SPORT: Ten Hag en Koeman kandidaten voor paniekerig FC Barcelona

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 12:58ma 27-05-2019 om 12:58

Het speculeren over de mogelijke opvolger van Ernesto Valverde is begonnen in Spanje. Het Catalaanse SPORT noemt vier kandidaten voor de trainersstoel bij FC Barcelona, waaronder Erik ten Hag en Ronald Koeman.

Barcelona verloor zaterdag de bekerfinale tegen Valencia, waardoor het - ondanks titelprolongatie - crisis is in Camp Nou. Bij Barça zouden twijfels heersen over de capaciteiten van Valverde. Maandag is SPORT er als de kippen bij om een lijstje met kandidaat-opvolgers samen te stellen. Daarop staan twee Nederlanders.

Ten Hag (Ajax) en Koeman (Oranje) worden in staat geacht om het 'project-Barcelona' vanaf volgend seizoen te leiden. Ten Hag maakte afgelopen seizoen indruk met Ajax en het is volgens SPORT de natuurlijke reactie om in tijden van crisis naar Amsterdam te kijken.

Het spreekt in het voordeel van de 49-jarige trainer dat hij al heeft gewerkt met Frenkie de Jong en potentiële versterking Matthijs de Ligt. Aan de andere kant is Ajax bezig het tot 2020 lopende contract van Ten Hag te verlengen. Ook de komst van Koeman lijkt lastig te worden. Hoewel Barça de absolute droomclub is van de Oranje-bondscoach, heeft hij trouw gezworen aan de KNVB.

Naast Ten Hag en Koeman worden nog twee namen genoemd door SPORT: Roberto Martinez en Laurent Blanc. Martinez is de bondscoach van België, terwijl Blanc clubloos is sinds zijn gedwongen vertrek bij Paris Saint-Germain, alweer drie jaar geleden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws