'Ik ben niet blij met het feit dat ik op dit moment derde keus ben bij Ajax'

'Ik ben niet blij met het feit dat ik op dit moment derde keus ben bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 16:24ma 27-05-2019 om 16:24

Rasmus Kristensen is niet tevreden over zijn rol bij Ajax. In een interview met het Deense AOH zegt de rechtsback te balen van het feit dat hij derde keus is op zijn positie. 

Dit seizoen stond de 21-jarige Kristensen slechts acht keer in de basis bij Ajax. Trainer Erik ten Hag liet de vleugelverdediger ook acht keer invallen. "Ik ben tevreden over mijn eigen prestaties, maar ik ben níet blij met het feit dat ik op dit moment als rechtsback derde keus ben", zegt hij

Kristensen heeft in de Johan Cruijff Arena zowel Noussair Mazraoui als Joël Veltman voor zich. Ajax nam hem in de winterstop van het seizoen 2017/18 over van FC Midtjylland. Kristensen kostte een slordige vijf miljoen euro. 

Of de perspectieven van de back in de Johan Cruijff Arena deze zomer veranderen, moet blijken. Noussair Mazraoui staat in de belangstelling van buitenlandse clubs, maar eerder dit jaar verlengde de international van Marokko zijn contract. De verbintenis van Veltman loopt in 2020 af. Veltman liet onlangs weten dat hij binnenkort met Ajax in gesprek gaat over zijn toekomst. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Kristensen het niveau voor Ajax 1?

(11984 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws