VVV contracteert opvolger Unnerstall: 'Steijn en Valckx hebben me warm gemaakt'

VVV contracteert opvolger Unnerstall: 'Steijn en Valckx hebben me warm gemaakt'

27-05-2019 20:00 Laatste update: 20:01
16

VVV-Venlo heeft maandag de opvolger van de naar PSV vertrokken Lars Unnerstall gecontracteerd. Thorsten Kirschbaum komt transfervrij over van Bayer Leverkusen en tekent in De Koel een contract voor twee seizoenen.

Dat bevestigt VVV maandagavond via de officiële kanalen. "Thorsten is een ervaren doelman die zijn kwaliteiten in het verleden ruimschoots bewezen heeft. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een prima opvolger is van Lars", laat Manager Voetbal Stan Valckx weten op de clubsite van VVV.

Ook Kirschbaum zelf komt aan het woord. "Ik heb trainer Maurice Steijn en Stan Valckx leren kennen en zij hebben me warm gemaakt voor deze club. VVV lijkt me een echte familieclub. Ik kreeg een heel goed gevoel. Ik ken Lars Unnerstall en ik weet dat hij immens populair is in Venlo. Maar dat voelt niet als extra druk voor mij. Dat hij het goed gedaan heeft, is alleen maar mooi. Nu mag ik het gaan bewijzen."

Kirschbaum is een 32-jarige keeper uit Duitsland die is opgeleid bij 1. FC Nürnberg en TSG Hoffenheim. Verder speelde hij voor Energie Cottbus, VfB Stuttgart en Leverkusen, dat tegenwoordig wordt getraind door Peter Bosz.