'Ajax overweegt serieus om Varela te kopen: exit Lamprou dreigt'

'Ajax overweegt serieus om Varela te kopen: exit Lamprou dreigt'

27-05-2019 20:36
72

Ajax overweegt serieus om Bruno Varela aan te trekken. De 24-jarige keeper uit Portugal werd afgelopen winter gehuurd van Benfica en diende het afgelopen half jaar als stand-in van André Onana, nadat het onrustig werd toen reservedoelman Kostas Lamprou tegen sc Heerenveen geen goede indruk maakte.

Ajax huurde Varela voor de rest van het seizoen en wist tevens een optie tot koop te bedingen. Bij gebleken geschiktheid is de sluitpost over te nemen voor vijf miljoen euro. Volgens het Portugese A Bola overweegt Ajax die optie. 

Debuteren voor Ajax deed Varela nog niet, maar de clubleiding lijkt hoe dan ook gecharmeerd van hem te zijn. Varela viel buiten het veld op vanwege zijn positieve houding. Toen Ajax succes boekte in de Champions League was Varela een van de spelers die er in de kleedkamer iedere keer een groot feest van maakte. Ook de Ajax-spelers lijken het in Varela te zien zitten.

Het aantrekken van Varela lijkt het laatste zetje aan Lamprou te geven, die sowieso al op weg leek richting de Ajax-uitgang. Lamprou kreeg vlak na de winterstop te horen dat hij gedegradeerd werd tot derde doelman, nadat hij tegen Heerenveen vier treffers incasseerde.

Lamprou hoorde vlak voor de aftrap dat hij de geblesseerde Onana moest vervangen. Na afloop was er veel kritiek op het feit dat Lamprou de tweede doelman was in Amsterdam. Niet veel later maakte Ajax het aantrekken van Varela bekend, die vanaf dat moment de tweede doelman was.