'Twee Eredivisie-clubs op de tribune voor uitblinkende doelman Mous'

'Twee Eredivisie-clubs op de tribune voor uitblinkende doelman Mous'

27-05-2019 21:15 Laatste update: 22:40
76

Aan interesse geen gebrek voor Xavier Mous, de uitblinkende doelman van SC Cambuur. Volgens Voetbal International zijn er meerdere clubs uit binnen- en buitenland die geïnteresseerd zijn in de jonge sluitpost.

FC Emmen en PEC Zwolle worden in verband gebracht met Mous. Laatstgenoemde club zat al voor hem op de tribune. Emmen ziet in Mous een opvolger van de naar Ajax vertrokken Kjell Scherpen, zo maakte trainer Dick Lukkien eerder deze week bekend. VI meldt niet welke buitenlandse clubs geïnteresseerd zijn in Mous. 

Cambuur wacht rustig af wat er met Mous gaat gebeuren. Technisch manager Foeke Booy benadrukt in gesprek met VI dat er momenteel niets speelt. "Wij staan er heel ontspannen in. Er is in een eerdere fase inderdaad contact geweest met FC Emmen, maar verder heeft zich bij ons nog geen club gemeld. Het is dus allemaal nog niet zo concreet. Dat is de situatie, wij wachten af."

VI weet dat Mous deze week met zijn zaakwaarnemer in gesprek gaat om de situatie te bespreken. Zijn contract loopt nog tot eind volgend seizoen door.