Voetbal International: PSV wil Berghuis als Bergwijn naar Ajax vertrekt

Voetbal International: PSV wil Berghuis als Bergwijn naar Ajax vertrekt

27-05-2019 21:01 Laatste update: 21:11
250

PSV hoopt Steven Berghuis aan te trekken als vervanger van Steven Bergwijn, die op weg lijkt naar de uitgang in Eindhoven. Mocht Bergwijn voor miljoenen naar Ajax vertrekken, dan zal een deel van dat bedrag geïnvesteerd worden in Berghuis.

Dat meldt Voetbal International maandagavond. Volgens het weekblad zijn er al 'informele contacten' geweest tussen Berghuis en PSV. VI stelt dat Berghuis klaar is bij Feyenoord, waar hij drie seizoenen heeft gespeeld en zowel de landstitel, de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal won. 

Feyenoord zou open staan voor een vertrek van Berghuis. De vleugelaanvaller lijkt de duurste speler te zijn in de selectie van de Rotterdammers. De waarde van Berghuis wordt geschat op ongeveer twaalf miljoen euro.

PSV heeft met Cody Gakpo en Donyell Malen twee spelers achter de hand wanneer Bergwijn en Hirving Lozano vertrekken, maar Berghuis kan direct zijn stempel drukken. 

Het is niet duidelijk of Bergwijn daadwerkelijk naar Ajax vertrekt. Tevens is onduidelijk of PSV alleen voor Berghuis gaat wanneer Bergwijn de transfer naar Amsterdam maakt.