Memphis openhartig: 'Tot laat op straat, deed dingen die je niet hoort te doen'

Memphis openhartig: 'Tot laat op straat, deed dingen die je niet hoort te doen'

28-05-2019 06:56 Laatste update: 09:08
33

Memphis Depay is door een diep dal gegaan in zijn jeugd. In zijn biografie Heart of a Lion, die dinsdag verschijnt, wordt duidelijk dat de aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal in zijn jeugd wiet verkocht en naar feestjes ging waar harddrugs werden gebruikt.

"Met veel dingen die ik heb gedaan ben ik het niet eens en ik ben er helemaal niet trots op", zegt Memphis bij Pauw. "Maar ik heb het wel in het boek gezet, omdat ik het puur wil houden. Zeker jongens in mijn situatie, die misschien niet de juiste guidance hebben, kunnen daardoor misschien inzien dat ze niet gaan bereiken wat ze willen. Ik wilde altijd voetballer worden, maar was met dingen bezig die daar niet voor gingen zorgen."

"Ik heb op het randje gezeten en soms geluk gehad", vervolgt de voormalig PSV'er. "Maar bij sommigen loopt het ook verkeerd af." Zelf kwam hij uiteindelijk op zijn voetjes terecht, mede dankzij zijn talent. "Ik was tot laat op straat en deed dingen die een jongen van die leeftijd niet hoort te doen. Mijn talent heeft me zeker gered. Op het veld deed ik altijd wat er van me werd verwacht."

Memphis is als persoon gegroeid, meent hij. Schrijver Simon Zwartkruis stelt dat hij vroeger 'een bozige jongen was die geen zin had in gesprekken met journalisten'. "Dat komt ook omdat ik altijd het gevoel had dat ik niet werd begrepen", vertelt de aanvaller. "Er werden zoveel dingen over me geschreven die niet waar zijn. Dat raakte mij, ik was nog jong."

"Mensen worden geprogrammeerd door het lezen van dingen die niet waar zijn en kijken daardoor op een bepaalde manier naar mij. Dat is vervelend. Nu kan ik daar beter mee omgaan", besluit Memphis.