Barre tijden voor Roda: 'Ik overweeg om uit het voetbal te stappen, gewoon weg'

Barre tijden voor Roda: 'Ik overweeg om uit het voetbal te stappen, gewoon weg'

28-05-2019 07:25 Laatste update: 08:06
103

Voor Roda JC zijn spannende dagen aangebroken: de Limburgers hebben op korte termijn negen ton nodig om een faillissement af te wenden. Vorig seizoen reikte investeerder Frits Schrouff nog de helpende hand, maar de grootaandeelhouder wil niet nog eens uit eigen zak bijspringen.

Clubiconen als (nu nog) trainer Eric van der Luer worden heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. "Ik vergelijk Roda JC met een geluidsbox. Als je eraan draait, gaat de muziek steeds harder. Totdat zo'n ding uit elkaar ploft. Dat is hier gebeurd", vertelt de oud-middenvelder aan het Algemeen Dagblad. De trainer van Roda, of het nou Van der Luer of een externe opvolger is, wacht sowieso een hels karwei volgend seizoen. "Twee, vier, zes, tien, twaalf; zoveel spelers hebben we nog. Onder wie drie keepers. Het gros is jeugd."

Technisch directeur Harm van Veldhoven heeft de schone taak om een Keuken Kampioen Divisie-waardige selectie samen te stellen, met een lege portemonnee. "Ik kan geen spelers vastleggen, geen contractonderhandelingen voeren, niks. En over drie weken moet er alweer een selectie staan." Een nieuwe geldschieter zou ook meer dan welkom zijn. "De telefoon gaat hier de hele dag. Maar ik heb nog niemand gezien die met een zak geld is binnengelopen. En die zak geld hebben we toch echt nodig om Roda op te bouwen."

Bij Van der Luer, Roda JC-man in hart en nieren, gaat de penibele situatie niet in de koude kleren zitten. "Weet je, ik denk er weleens over om helemaal uit de voetballerij te stappen. Gewoon weg. Doet namelijk veel te veel pijn om dit steeds weer mee te maken. Het is geen doen zo bij Roda."