Perez wijst Ten Hag op belangrijkste Ajax-speler: 'Hij is heel bepalend'

Perez wijst Ten Hag op belangrijkste Ajax-speler: 'Hij is heel bepalend'

28-05-2019 08:14
16

Erik ten Hag heeft er alle vertrouwen in dat Frenkie de Jong zijn weg gaat vinden bij FC Barcelona. De Ajax-trainer steekt bij Natafelen op FOX Sports de loftrompet over de 22-jarige middenvelder.

"Hij is alleen maar beter geworden. Pas een maand voor mijn komst veroverde hij een basisplaats", weet Ten Hag. "Onder mij heeft hij als hij beschikbaar was altijd gespeeld, hij heeft een mega-ontwikkeling doorgemaakt. Het is gigantisch wat hij heeft gepresteerd in het afgelopen seizoen."

Wedden

Meer odds

Kenneth Perez noemt De Jong de belangrijkste speler van Ajax dit seizoen. "We hebben veel belangrijke spelers, maar hij is heel bepalend voor de manier waarop wij voetballen. Dat is een feit", aldus Ten Hag, die hem ook een uitstekende centrale verdediger noemt. "Dat heeft hij heel vaak laten zien, dat het ook een ontzettend goede centrale verdediger is. Alleen is hij nog veel bepalender op het middenveld."

Bij Barça moet de Oranje-international zijn plek vinden in een elftal met Sergio Busquets en Lionel Messi. "Dat gaat zijn weg wel vinden, want hij heeft de kwaliteiten om daar te spelen", meent Ten Hag. Perez vindt dat er wel erg veel met superlatieven voor de Ajacieden wordt gestrooid. "Nu wordt gezegd dat bijna alle Ajax-spelers bij alle topclubs in Europa meekunnen, dat betwijfel ik. Het is ook omdat je het als team hebt gedaan."

"Dat is zo", erkent Ten Hag. "Ze waren ook zo goed door de structuur in het elftal. Dat neemt niet weg dat een aantal spelers van ons op een hoger niveau mee kan. Ik heb er alle vertrouwen in dat Frenkie die stap kan zetten."