'Jonge City-spits slaat voorstel af en kan naar Ajax, Bayern, Leipzig of Dortmund'

'Jonge City-spits slaat voorstel af en kan naar Ajax, Bayern, Leipzig of Dortmund'

Gepubliceerd: dinsdag 28 mei 2019 om 08:28di 28-05-2019 om 08:28

Ajax heeft interesse in de Nederlandse jeugdinternational Noah Ohio. Het zestienjarige toptalent legde onlangs een contractvoorstel van Manchester City naast zich neer, meldt Sky Sports.

Ohio speelt sinds 2016 in de jeugdopleiding van de Premier League-kampioen, die hem overnam van stadgenoot Manchester United. Eerder was hij actief bij Almere City FC. De spits kwam dit seizoen uit voor City O18, maar wil zijn loopbaan nu voortzetten op het vaste land van Europa. Daar ziet hij meer kansen op een doorbraak.

Volgens Sky Sports is dat niet aan dovemansoren gericht. Ajax is één van de geïnteresseerde clubs, maar RB Leipzig lijkt momenteel de beste papieren te hebben. Ook Bayern München, Borussia Dortmund en Olympique Lyon volgen Ohio op de voet.

Overigens mag de jonge aanvaller voor zowel Nederland, Engeland als Nigeria uitkomen. Hij maakte twee jaar geleden zijn debuut voor Oranje O15 in een duel met Engeland. Daarin scoorde hij twee keer. Vorig jaar maakte hij zijn opwachting in Oranje O18.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws