Update: Gattuso levert contract in bij Milan: We willen Rino bedanken

Update: Gattuso levert contract in bij Milan: "We willen Rino bedanken"

28-05-2019 17:42 Laatste update: 17:42
40

Gennaro Gattuso vertrekt als trainer van AC Milan. De voormalig middenvelder van de Rossoneri levert zijn tot medio 2021 lopende contract in, bevestigt hij in gesprek met Il Repubblica.

"De keuze om AC Milan te verlaten is niet makkelijk, maar ik moest deze beslissing maken. Geef ik mijn contract op? Ja, omdat mijn verhaal met AC Milan nooit over geld mag gaan", doelt Gattuso op een eventuele afkoopsom. Hij sluit overigens niet uit dat hij in een andere rol betrokken blijft bij de club waarvoor hij als speler liefst dertien jaar actief was.

Wedden

Meer odds

AC Milan eindigde dit seizoen als vijfde in de Serie A en loopt daardoor wederom de Champions League mis. Gattuso werd eind 2017 aangesteld als opvolger van Vincenzo Montella. Daarmee was hij al de zevende (interim)-trainer van de gevallen Italiaanse grootmacht sinds het vertrek van Massimiliano Allegri in 2014.

"Het is een pijnlijke, maar noodzakelijk beslissing", stelt Gattuso. "Er is geen specifiek moment waarop ik dit besluit moment heb genomen. Het was vooral een opsomming van alles wat ik heb meegemaakt in de afgelopen achttien maanden."

Het vertrek van Gattuso komt niet uit de lucht vallen. Begin deze maand meldde Voetbal International dat PSV-trainer Mark van Bommel op een shortlist met mogelijke vervangers staat. Van Bommel was tussen 2011 en 2012 actief in San Siro.

Update 17.42: Het vertrek van Gattuso uit San Siro is dinsdagmiddag bevestigd door Milan. De voormalig middenvelder heeft zijn contract per direct ingeleverd. De club gaat voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. "Rino heeft álles gegeven voor Milan", stelt directeur Ivan Gazidis in een statement. "Uit de grond van ons hart willen we hem bedanken."