AZ bereid mee te denken aan verhuur: 'Liefst een middenmoter uit de Eredivisie'

AZ bereid mee te denken aan verhuur: 'Liefst een middenmoter uit de Eredivisie'

28-05-2019 12:11 Laatste update: 12:13
43

Leon Bergsma hoopt volgend seizoen te worden verhuurd aan een club uit de Eredivisie. Bij AZ lijkt de kans op speelminuten in de hoofdmacht nihil voor de centrale verdediger.

Bergsma moet naar eigen zeggen Ron Vlaar, Pantelis Hatziadiakos, Stijn Wuytens en Teun Koopmeiners voor zich dulden op zijn positie. "Als je de vierde keuze bent speel je al niet veel, laat staan als je vijfde keuze bent. Gelukkig is AZ bereid om met mij mee te denken. De club heeft me verteld dat een verhuur bespreekbaar is als de situatie inderdaad blijft zoals hij nu is", aldus Bergsma tegenover Voetbal International.

De 22-jarige verdediger, die vorig jaar overkwam van Jong Ajax, hoopt dat een club uit de Eredivisie zich meldt. "Ik vind dat ik klaar ben om op dit niveau te spelen. Ik heb geen zin in nog een jaar Jong AZ. Daar speel je eigenlijk nergens voor en dat is als voetballer niet wat je wil."

Bergsma hoopt op een club 'die ook wil voetballen'. "Het liefst een middenmoter uit de Eredivisie, maar een club die onderin speelt zie ik ook zeker als een optie. De Eredivisie heeft wel mijn voorkeur boven een kampioenskandidaat uit de Keuken Kampioen Divisie."