Klopp roemt Nederlandse inbreng: 'Grote rol gespeeld voor deze club'

Klopp roemt Nederlandse inbreng: 'Grote rol gespeeld voor deze club'

28-05-2019 12:48 Laatste update: 12:57
23

Liverpool moet het in de finale van de Champions League stellen zonder Naby Keita. Hij is sowieso niet beschikbaar voor de eindstrijd in Madrid, zo bevestigde Jurgen Klopp dinsdag. De manager liet zich verder lovend uit over de Nederlandse inbreng bij Liverpool.

Keita raakte geblesseerd in de halve finale van de Champions League tegen FC Barcelona. "Voor Naby is er geen kans", tekent Sky Sports op uit de mond van Klopp tijdens een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag. De middenvelder is wel opgeroepen voor het nationale elftal van Guinee, dat volgende maand de Afrika Cup speelt. "Hij herstelt goed, maar we zullen zien of hij in actie kan komen bij de Afrika Cup, dat weten we nog niet."

Door het niet meespelen van Keita zijn de kansen op een basisplek voor Wijnaldum verder toegenomen. In de return van de halve finale begon de Oranje-international nog op de bank. Met een weergaloze invalbeurt, waarin hij twee keer in korte tijd scoorde, had hij een groot aandeel in het bereiken van de finale.

Volgens Klopp hebben de Nederlanders sowieso hun stempel gedrukt op het seizoen van Liverpool. "De Nederlandse invloed op de Champions League-finale is ongekend. Niet alleen met Virg en Gini, maar ook met John Achterberg (keeperstrainer red.) en Pep Lijnders (assistent-trainer red.). Zij hebben ook een grote rol gespeeld voor deze club en zullen dat blijven doen."

Roberto Firmino, die de laatste drie wedstrijden van Liverpool miste, lijkt de eindstrijd ook te gaan halen. De Braziliaan traint sinds vorige week weer helemaal mee. "Bobby trainde vorige week mee en het zag er heel goed uit, alles was goed", aldus Klopp.