Zweedse aanwinst Groningen: 'Of ik zo snel ben als Mo Salah? Sneller, haha'

Zweedse aanwinst Groningen: 'Of ik zo snel ben als Mo Salah? Sneller, haha'

28-05-2019 13:26 Laatste update: 13:31
21

FC Groningen is in zijn nopjes met het binnenhalen van de twintigjarige Gabriel Gudmundsson. Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus beschikt de Zweed over kwaliteiten waaraan het in de huidige selectie ontbreekt.

"Wij hebben een analyse gemaakt van onze selectie met onze sterke punten en waar onze aandachtspunten liggen. Eén van die aandachtspunten is dat wij aanvallend behoefte hebben aan snelheid, power en diepte in ons spel. Gabriel brengt deze elementen met zich mee", vertelt Fledderus op de website van FC Groningen.

"Gabriel staat in Zweden te boek als één van de grotere talenten. We zijn er dan ook trots op dat wij hem met onze sportieve plannen hebben weten te overtuigen om voor FC Groningen te kiezen", vervolgt Fledderus.

Gudmundsson heeft in Groningen een contract getekend voor drie seizoenen met de optie op nog een jaar. "Ik hoorde een aantal maanden geleden dat de club interesse had. Het klonk goed, dus ik zocht wat informatie op via internet. Het voelde goed. Ik ontmoette de trainers en de technisch directeur. En nu zijn we hier", vertelt hij.

De Zweed noemt zijn 'snelheid' en 'aanvalsdrang' als zijn kwaliteiten. "Ik hoop dat de fans dat zullen zien", aldus Gudmundsson. "Ik kijk graag naar spelers als Messi, maar ook naar de aanvallers van Liverpool. Dat is erg leuk om naar te kijken. Of ik net zo snel ben als Mo Salah? Sneller, haha."