Pusic aan de slag bij AZ: 'Het zal voor veel mensen verrassend zijn'

Pusic aan de slag bij AZ: 'Het zal voor veel mensen verrassend zijn'

28-05-2019 13:34 Laatste update: 13:41
75

Marino Pusic gaat aan de slag als assistent-trainer van AZ. De door FC Twente opzij gezette trainer heeft met de Alkmaarders een mondeling akkoord bereikt. Dat laat AZ weten via de officiële kanalen.

"Het zal voor veel mensen verrassend zijn dat ik terugkeer in de rol van assistent-trainer', reageert Pusic op de website van de nummer vier van het afgelopen Eredivisie-seizoen. "Het gaat mij echter vooral om de kwaliteit van mensen waarmee ik kan werken en het takenpakket dat ik bij AZ krijg. Ik ben nieuwsgierig en gedreven om in juni aan de slag te gaan."

AZ is blij dat de 47-jarige oefenmeester komend seizoen onderdeel uitmaakt van de technische staf. In Alkmaar zal hij assistent-trainer worden van Arne Slot. "We zijn blij dat Marino zijn jawoord heeft gegeven aan AZ", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Ons ideale profiel was een assistent met de nodige ervaring. Marino voldoet daaraan en heeft in het verleden laten zien goed in deze rol te kunnen functioneren."

Pusic werd afgelopen seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie met FC Twente. De Tukkers besloten hem echter alsnog opzij te schuiven en kozen voor Gonzalo Garcia-Garcia als hoofdtrainer voor volgend seizoen.