Sadilek voor het eerst in nationale ploeg: 'Hij is een speler voor de toekomst'

Sadilek voor het eerst in nationale ploeg: 'Hij is een speler voor de toekomst'

28-05-2019 13:54 Laatste update: 13:56
22

PSV-middenvelder Michal Sadilek is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Tsjechië. Het twintigjarige talent zit bij de selectie die het volgende maand moet opnemen tegen Bulgarije en Montenegro.

Sadilek maakte in december vorig jaar zijn debuut in het eerste van PSV. Tot een oproep voor het nationale elftal kwam het echter nog niet. "Hij is nu opgeroepen, omdat een aantal spelers geblesseerd is", aldus bondscoach Jaroslav Silhavy. "Hij heeft het goed gedaan in Jong Tsjechië. Hij is een speler voor de toekomst."

Voor Sadilek is het dus voor het eerst dat hij voor de nationale selectie is opgeroepen. De middenvelder speelde al wel meerdere wedstrijden voor vertegenwoordigende jeugdelftallen. Naast zijn debuut voor het nationale team lijkt ook een nieuw contract aanstaande voor de middenvelder. Volgens het Eindhovens Dagblad koersen de partijen af op een nieuwe verbintenis, 'die Sadilek nog jaren aan PSV verbindt'. 

Tsjechië maakt zich op voor twee EK-kwalificiatiewedstrijden, die zullen worden gespeeld in Praag (Bulgarije-thuis) en Olomouc (Montenegro-uit). Tsjechië staat na één gespeelde wedstrijd onderaan in Groep A. Op bezoek bij Engeland ging de formatie van Silhavy met liefst 5-0 onderuit. Bulgarije heeft twee punten, Montenegro eentje. Die twee landen kwamen al wel twee keer in actie.