Huiberts: 'Ik denk dat hij de potentie heeft om het Nederlands elftal te halen'

Huiberts: 'Ik denk dat hij de potentie heeft om het Nederlands elftal te halen'

28-05-2019 14:08 Laatste update: 14:11
46

Teun Koopmeiners heeft de potentie om het Nederlands elftal te halen. Dat zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, in gesprek met het Noordhollands Dagblad. Koopmeiners was dit seizoen een vaste waarde in de achterhoede in Alkmaar. Zelf heeft het talent een lichte voorkeur voor het middenveld, weet ook Huiberts. 

"Ik denk dat hij op deze positie, centraal achterin, de potentie heeft om het Nederlands elftal te halen. Wij kijken niet alleen met onze ogen, we kijken ook naar de data. Dan zien we dat hij als centrale verdediger een geweldig seizoen heeft gehad en dat hij als middenvelder iets minder hoog scoort", legt Huiberts uit.

"Dat analyseren we met ons eigen data-model, waarin aan al zijn acties een bepaalde waarde wordt gegeven. Als centrale verdediger heeft hij afgelopen seizoen meer waarde voor het team gehad dan als middenvelder. Dat zijn objectieve data."

"Ik ken de voorkeur van Teun en ik vind hem ook als middenvelder erg goed, maar als ik hem was zou ik ook heel serieus nadenken over zijn huidige positie, want dat is een positie waar veel clubs naar kijken. Hij kan het nog mooi een jaar laten zien."

Koopmeiners (21) deed dit seizoen in 32 Eredivisie-duels mee. Hij scoorde acht keer.