Uitstel van executie voor noodlijdend Roda JC: eigenaar cancelt vergadering

Uitstel van executie voor noodlijdend Roda JC: eigenaar cancelt vergadering

Gepubliceerd: dinsdag 28 mei 2019 om 16:57di 28-05-2019 om 16:57

Laatste update: dinsdag 28 mei 2019 om 17:14di 28-05-2019 om 17:14

Roda JC-eigenaar Frits Schrouff heeft een aandeelhoudersvergadering die voor dinsdag op het programma stond, uitgesteld naar eind volgende week. De noodlijdende Keuken Kampioen Divisie-club meldt dat via de officiële kanalen. 

Schrouff, die op zoek is naar investeerders voor Roda, zou aanvankelijk vandaag (dinsdag) om de tafel zitten met aandeelhouders van de formatie uit Kerkrade. Tijdens of na die bijeenkomst zou ook een beslissing worden genomen over de toekomst van Roda. Als gesprekken over een mogelijke overname op niets uitlopen, is Schrouff van plan om faillissement aan te vragen, zo werd afgelopen week bekend.

Die beslissing wordt nu dus uitgesteld. Te lezen valt dat Schrouff 'zeer onder de indruk en trots is op de diverse loyaliteitsacties van de supporters en sponsoren. Ondanks de moeilijke financiële situatie van de club sterkt hem dat in zijn overtuiging alles op alles te zetten om het voortbestaan van de club te redden.'

Eind volgende week
Roda is er voorlopig nog lang niet. 'Op dit moment bestudeert Schrouff bij hem ingediende toekomstplannen, waarbij met name de financiële zekerheid het belangrijkste criterium is. Het slagen van deze plannen is afhankelijk van de bijdrage van andere grote partijen welke bij Roda JC zijn betrokken. Over deze bijdragen bestaat op dit moment nog geen zekerheid', laat Roda in een statement op de website weten.

'Teneinde de invulling van het definitieve plan in een constructieve sfeer te laten verlopen, heeft hij besloten de door hem voor vandaag bijeengeroepen aandeelhoudersvergadering te verplaatsen naar eind volgende week. Als er dan nog geen definitieve oplossing is, zal aan een faillissementsaanvraag helaas niet te ontkomen zijn.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws