LIVE-discussie: De Graafschap vertrouwt op basis, Fraser zet alles op de aanval

LIVE-discussie: De Graafschap vertrouwt op basis, Fraser zet alles op de aanval

28-05-2019 20:12
12

Op de Vijverberg wordt dinsdagavond bepaald wie het laatste Eredivisie-ticket voor volgend seizoen gaat krijgen: De Graafschap of Sparta. De thuisploeg begint met een klein voordeel aan het beslissende duel, want de formatie van trainer Henk de Jong won het uitduel op het Kasteel met 2-1.

De Graafschap treedt met dezelfde elf spelers aan als afgelopen zaterdagavond in Rotterdam. Charlison Benschop staat dus weer in de punt van de aanval, nadat hij tijdens het uitduel ondanks zijn hekel aan het kunstgras al zijn opwachting maakte. Fabian Serrarens, die de Superboeren vorig jaar in de finale van de playoffs tegen Almere City naar de Eredivisie schoot, zit op de bank. 

De gasten uit Rotterdam, getraind door Henk Fraser, moeten het centraal in de defensie stellen zonder Bart Vriends. Hij is geschorst na zijn rode kaart in het heenduel en wordt vervangen door Dries Wuytens. Fraser past in zijn voorhoede ook een opvallende wissel toe. Naast Lars Veldwijk, die als centrumspits staat geposteerd, speelt ook Ragnar Ache vanaf de aftrap. Ache is normaal gesproken concurrent van Veldwijk in de spits, maar start nu vanaf de zijkant. 

De opstellingen:

De Graafschap: Bertrams; Owusu, Nieuwpoort, Straalman, Tutuarima; Matusiwa, El Jebli, Vet; Narsingh, Benschop, Bahoui.

Sparta Rotterdam: Coremans; Dabo, Wuytens, Abels, Faye; Aouassar, Harroui, Duarte; Rayhi, Veldwijk, Ache.