'Eerst moet er iemand weggaan, maar dat Ajax gaat bieden op Bergwijn staat vast'

'Eerst moet er iemand weggaan, maar dat Ajax gaat bieden op Bergwijn staat vast'

28-05-2019 21:20
116

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf weet zeker dat Ajax zich gaat melden voor Steven Bergwijn. De interesse van de Amsterdammers voor de vleugelaanvaller van PSV is al langer bekend, maar Verweij stelt dat een concreet bod van Ajax er daadwerkelijk aan zit te komen.

Wanneer het bod er gaat komen is nog niet duidelijk, stelt de journalist van De Telegraaf in de Voetbalpodcast van de ochtendkrant. "Het staat vast dat Ajax zich gaat melden voor Bergwijn, alleen het moment waarop staat nog niet vast", zegt hij.

"De Raad van Commissarissen van Ajax wil dat er eerst een speler verkocht wordt", legt Verweij uit. "Je kan natuurlijk niet vol inzetten op Bergwijn en tegelijkertijd riskeren dat en Ziyech en Neres niet vertrekken. Dus eerst kijken ze de kat uit de boom, maar dat Ajax zich gaat melden voor Bergwijn staat wel vast."

Ook had Verweij nieuws over Martin Odegaard, die al langer wordt genoemd bij Ajax als opvolger van Hakim Ziyech. "Bij een vertrek van Ziyech is Odegaard de onbetwiste nummer één voor Ajax", meldt de journalist stellig.