Advocaat laat tranen de vrije loop: FC Utrecht gaat Europa in

Advocaat laat tranen de vrije loop: FC Utrecht gaat Europa in

28-05-2019 22:30 Laatste update: 23:09
162

Niet Vitesse, maar FC Utrecht mag zich komend seizoen via de voorrondes proberen te plaatsen voor de Europa League. De ploeg van coach Dick Advocaat won in het Gelredome met 0-2 van de zwak spelende thuisploeg.

Het eerste half uur leverde niet heel veel spektakel op, maar wel twee grote kansen voor Utrecht. Doelman Remko Pasveer moest al snel ingrijpen op een schot van Sander van de Streek. Na een half uur had hij geen antwoord op een poging van Cyriel Dessers, die de bal uit de draai behendig binnen werkte. De Domstedelingen waren niet heel veel beter, maar zochten daardoor wel met een voorsprong de kleedkamers op.

Vitesse-coach Leonid Slutsky probeerde het tij te keren met een dubbele wissel in de rust. Mohammed Dauda en Matús Bero kwamen in de ploeg voor Bryan Linssen en Alexander Büttner. Het beoogde effect bleef echter uit. Ook het inbrengen van spits Thomas Buitink leek Vitesse niet te overtuigen dat er een ticket voor de voorronde van de Europa League op het spel stond. Het duel kabbelde voort.

Gesteund door de voorsprong speelde dat FC Utrecht in de kaart. Van de Streek kreeg een kwartier voor tijd een prima kans, maar ook dat schudde de thuisploeg niet wakker. Niet veel later zorgde Simon Gustafson voor de beslissing. De Zweedse uitblinker omspeelde Pasveer en schoof de 0-2 binnen. De frustratie nam daarna de overhand bij Vitesse. Dauda kreeg een donkerrode kaart na een tackle op de enkels van Gustafson.

Het mocht de pret niet meer drukken voor Utrecht. De 71-jarige Advocaat, vermoedelijk bezig aan zijn laatste minuten als coach in Nederland, liet zijn tranen de vrije loop. De Domstedelingen stromen na de zomerstop in de tweede voorrronde van de Europa League in. John van den Brom zit dan op de bank als vervanger van Advocaat.