Emoties bij Advocaat: 'Komt nog wel een slachtoffer, zeg ik altijd'

Emoties bij Advocaat: 'Komt nog wel een slachtoffer, zeg ik altijd'

28-05-2019 23:38
21

Dick Advocaat had 'waterige oogjes' na de zege van FC Utrecht op Vitesse in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De 71-jarige trainer besloot na het laatste fluitsignaal snel de catacomben in te duiken.

"Ik had waterige oogjes. Daarom wilde ik naar binnen, omdat ik die emotie moeilijk kan onderdrukken", vertelt Advocaat in gesprek met de NOS. Hij erkent dat het hoogstwaarschijnlijk zijn laatste duel was als hoofdtrainer in Nederlandse dienst. "Ik zei al tegen mijn spelers: geniet van wat je doet. Straks ben je net als ik trainer... Het elftal heeft geweldig gespeeld."

Advocaat heeft genoten van zijn acht maanden in de Domstad, maar moet FC Utrecht nu weer loslaten. "Het is niet de eerste keer dat ik iets moet loslaten. Maar anders stond er altijd weer iets anders klaar. Dat is nu niet, maar ik verveel mij niet."

De voormalig bondscoach van Oranje weet nog niet wat hij nu gaat doen. De spelers van FC Utrecht hebben drie vakantie. "Die van mij duurt waarschijnlijk wat langer, haha. En er komt nog wel een slachtoffer, zeg ik altijd…"