Ziyech motiveerde Veldwijk: 'Hij heeft het zelf ook meegemaakt bij Real Madrid'

Ziyech motiveerde Veldwijk: 'Hij heeft het zelf ook meegemaakt bij Real Madrid'

29-05-2019 06:46 Laatste update: 08:39
23

Het moet wel heel raar lopen wil Lars Veldwijk volgend jaar niet met Sparta in de Eredivisie spelen. De international van Zuid-Afrika dwong dinsdagavond met de Rotterdammers promotie naar de Eredivisie af.

Bennett van Fessem
DOETINCHEM

Volgens Veldwijk ligt zijn sportieve toekomst nu in de handen van Sparta. "Het is aan de club. Volgens mij hebben ze een week de tijd om de optie in mijn contract te lichten. En als dat gebeurt, ben ik ook volgend jaar speler van Sparta", liet hij na de 0-2 zege op De Graafschap weten aan VoetbalPrimeur. Veldwijk blijft liever in Nederland, omdat hij zijn drie kinderen op wil zien groeien. "Ik had vorige zomer de kans om naar Azië en Kazakhstan te gaan. Dat heb ik toen laten liggen, omdat mijn vrouw (vlogger Monica Geuze, red.) 36 weken zwanger was. Nu twee kleintjes en een pasgeborene, dus dan houd je zeker rekening met welke stap je gaat maken."

De spits heeft bovendien de kans om het volgend seizoen op te nemen tegen zijn goede vriend Hakim Ziyech, mocht die bij Ajax blijven. De spelmaker zocht voor het play-offduel met De Graafschap contact met Veldwijk. "Voor de wedstrijd heeft hij me succes gewenst. Hij heeft het zelf natuurlijk ook meegemaakt, uit bij Real Madrid (alsnog winnen na een 1-2 nederlaag in eigen huis, red.). Hij heeft me heel veel succes gewenst en gezegd dat het vandaag onze dag zou worden."

Bekijk hieronder het volledige interview met Veldwijk: