'De Jong heeft ons bedankt voor dit seizoen, maar een beetje moeilijk om te zien'

'De Jong heeft ons bedankt voor dit seizoen, maar een beetje moeilijk om te zien'

29-05-2019 07:42 Laatste update: 08:40
15

De Graafschap-middenvelder Javier Vet baalde als een stekker na het play-offduel met Sparta. De Superboeren konden zich in eigen huis een 0-1 nederlaag permitteren, maar gingen in de slotfase alsnog de boot in en degraderen na één jaar alweer uit de Eredivisie.

Bennett van Fessem
DOETINCHEM

De Graafschap leek het returnduel, na een nerveuze openingsfase, onder controle te hebben, totdat het een kwartier voor tijd plotseling de 0-1 van Halil Dervisoglu moest incasseren. "Net op het moment dat je denkt: hij gaat voor ons vallen. En dan valt hij aan de andere kant", treurt Vet in gesprek met VoetbalPrimeur. "Dan merk je toch dat de spanning groter wordt en dat hij de verkeerde kant op valt. Je weet dat je geen goal tegen moet krijgen, maar dat werkt meestal averechts."

Na afloop werd er vanzelfsprekend weinig gezegd in de kleedkamer. "De trainer (de naar SC Cambuur vertrekkende Henk de Jong, red.) heeft ons in elk geval bedankt voor dit jaar, voor wat we wel bereikt hebben. Maar dat is nu een beetje moeilijk om te zien, omdat je alles verliest op één avond. Ik denk dat we dit seizoen veerkracht hebben getoond, maar dan is het zuur als het net niet lukt. Misschien kan ik er over een paar weken positiever over zijn, maar nu niet."

Bekijk hieronder het volledige interview met Vet: