Lozano oneens met imago: 'Verdedigers hier zijn soms te hard en vaak te laat'

Lozano oneens met imago: 'Verdedigers hier zijn soms te hard en vaak te laat'

Gepubliceerd: woensdag 29 mei 2019 om 08:07wo 29-05-2019 om 08:07

Laatste update: woensdag 29 mei 2019 om 08:12wo 29-05-2019 om 08:12

Hirving Lozano vindt zichzelf geen duikelaar, laat hij weten aan Voetbal International. De Mexicaan heeft in twee jaar tijd de meeste overtredingen meegekregen van alle Eredivisie-spelers, maar heeft het imago dat hij gemakkelijk naar de grond gaat.

Volgens Chucky zelf is die beeldvorming vooral bepaald door één schwalbe tegen NAC Breda. "Het heeft geen zin om het met me over één fout te hebben, terwijl er zoveel overtredingen op mij worden gemaakt", laat hij weten. Lozano vindt dan ook dat hij zijn verkregen stempel niet verdient. "Ik weet dat het niet zo is en dat is genoeg."

De 35-voudig international van Mexico laat bovendien weten dat hij er niet op uit is om tegenstanders kaarten aan te smeren. "De verdedigers in Nederland zijn soms te hard in hun tackles, ze zijn vaak te laat en trekken heel veel aan mijn shirt. Maar daar klaag ik ook niet over. Het hoort allemaal bij voetbal." Lozano merkt dat zijn directe tegenstanders vaak wat minder wendbaar zijn dan in Mexico. "Ze kunnen lang of klein zijn, fysiek sterk of juist snel. Maar in de Eredivisie zijn het bijna allemaal grote en sterke jongens. De verdedigers hier zijn bij veel teams de beste spelers."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws