De Jong: 'Met iets meer geld kan dit een soort PEC Zwolle worden'

De Jong: 'Met iets meer geld kan dit een soort PEC Zwolle worden'

29-05-2019 09:05
49

Henk de Jong zat dinsdagavond compleet stuk. In zijn allerlaatste wedstrijd als trainer van De Graafschap degradeerde hij met de club naar de Keuken Kampioen Divisie. 

Een 2-0 nederlaag tegen Sparta werd de formatie uit Doetinchem fataal. De Jong kondigde eerder dit jaar zijn afscheid aan. Hij gaat aan de slag bij SC Cambuur.  Dit doet me zó'n pijn. Voor de club, de supporters, maar vooral voor de spelers", zei De Jong, voor de camera van de NOS

Wedden

Meer odds

"Ze hebben er alles aan gedaan, iedere dag weer. Ik had het ze zó gegund. Mezelf ook, maar vooral mijn spelers die er alles aan hebben gedaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Sparta ook net iets beter vond dan wij. We hadden het heel lastig met de lange ballen op hun spits. We voetbalden dit seizoen maandenlang echt heel goed, maar daar was de laatste tijd niet echt sprake meer van en dat is zonde."

Een soort PEC Zwolle
Ondanks de gigantische dreun ziet De Jong de toekomst van De Superboeren zonnig in. "Het liefst had ik De Graafschap natuurlijk in de Eredivisie gehouden, maar deze club komt altijd terug. Misschien duurt het een of twee seizoenen en dan spelen ze weer in de Eredivisie. Daar hoort De Graafschap gewoon. Als er iets meer geld bijkomt, dan kan dit in mijn ogen een soort PEC Zwolle worden."